Nørre Aaby
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 5. december 2022

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 5. december 2022

DR1

06:30  

Julehjertets hemmelighed (4:24)
Julehjertets hemmelighed (4:24) Dansk familiejulekalender fra 2022. Karen kan endelig være sammen med Rumle igen. Men snart begynder der at ske ulykker og underlige ting på herregården. Kornet i laden spirer, køernes mælk bliver sur og dyrene opfører sig mærkeligt. Er det julehjertet, der er skyld i alle ulykkerne, så herregården risikerer at gå fallit? Til gengæld begynder kærligheden at blomstre mellem Karens storebror Rasmus og Marie Louise, selvom hun måske skal forloves med Aage. Medvirkende: Karla Larsen Moltsen, Thea Sofie Lundbak, Isa Thorlacius, Maximillian Henriques Hale, Mia Lyhne, Esben Dalgaard, Lise Baastrup, Vigga Bro, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink Madsen, Niels Martin Eriksen m.fl. Efter idé af: Thomas Glud og Mia Marie Borup. Instruktør: Poul Berg. Manuskript: Poul Berg og Jesper Nicolaj Christiansen. Fotograf: Bastian Schiøtt. Production design: Thomas Greve. Komponist: Nicklas Schmidt. Produktion: Mastiff Fiktion for DR med støtte fra FilmFyn.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN To syriske tvillingebrødre har fået inddraget deres opholdstilladelser i Danmark og står nu til at blive udsendt til Irak, selv om de aldrig nogensinde har været i landet. En juraekspert mener ikke, det er normal praksis.

07:15  

OBS
OBS OBS Oplysning til Borgerne om samfundet Alzheimerforeningen Fuglene synger Depression - så bør man søge hjælp

07:25  

Kyst til kyst - Havvindmøller og eksploderende biller (1:7)
Kyst til kyst - Havvindmøller og eksploderende biller (1:7) Ekspertværterne fra Kyst til Kyst tager seerne med på de bedste eventyr til lands, til vands og i luften fra sidste sæson. Havbiolog Anders Drud vover sig helt op i toppen af en havvindmølle for at opleve den formidable udsigt og afprøver en hundrede år gammel fiskemetode. Biolog Line Friis Frederiksen undersøger, hvordan kvinder i mange år har bygget tage af ålegræs på Læsø og udfordrer sig selv på surfbræt i Vesterhavets voldsomme bølger. Botaniker Flemming Rune begejstres både over sjældne orkideer og den imponerende bombarderbille, der skyder sine fjender i sænk med kogende væske.

07:50  

Snowhow - Den nordiske vinter (1:8)
Snowhow - Den nordiske vinter (1:8) Nordisk naturserie fra 2020. (Snowhow - Den nordiske vinter) Vinteren er på vej. Folk i Norden forbereder sig. I denne dokumentarserie kommer du helt tæt på den nordiske vinter, og ser, hvordan naturkræfterne udfordrer os, truer liv og materielle aktiver - og tvinger os til at finde kreative løsninger. Hvad gør vinteren ved os, der bor heroppe mod nord? Hvordan forholder vi os til vinterens betingelser? Og hvordan møder vi vinteren, når den kommer?

08:25  

Den fantastiske planet (5:6)
Den fantastiske planet (5:6) Naturprogram fra BBC fra 2009. (Nature's Great Events) Flokke af elefanter vandrer hen over Kalahari-ørkenens tørre sletter. De bliver ført af en gammel hun, matriarken, der mirakuløst fører sin flok fra vandhul til vandhul. Ungerne og deres mødre er mest udsatte. Ungerne skal have femten liter mælk om dagen, og deres mødre, der lider under manglen på føde og vand, bliver mere og mere udmagrede og udmattede. Men matriarken er ubarmhjertig. Hun ved, at de er nødt til at holde ud, hvis de skal overleve endnu en sæson. Elefanterne og millioner af andre dyr venter på det årlige mirakel, hvor Okavango-floden går over sine bredder, og oversvømmelsen forvandler Kalaharis tørre jord til strømmende floder omgivet af frodige græssletter.

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Det som flere kalder for vestens fremmeste kulturudtryk - kunsterværker af Matisse og Van Gogh - er blevet genstand for klimaaktivisters aktioner. Men hvad er det ved kunsten, der har fanget aktivisternes blik og er det rimeligt, at man i klimaets navn øver vold på en kunst, der ikke kan genskabes? Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Viden og vilje (4:4) - Døgnrytme i utakt
Viden og vilje (4:4) - Døgnrytme i utakt Norsk populærvidenskabelig serie fra 2017. (Org. titel: Viten og vilje) Vi er skabt til at leve i takt med naturens lys, at stå op med solen og lægge os når det bliver mørkt. I det moderne samfund arbejder stadig flere om natten, og det er en kamp mod kroppens eget indre ur. Forskning viser, at det at ændre på søvn og døgnrytme kan have alvorlige konsekvenser.

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:16  

Hunden Ib - slukker brandmanden
Hunden Ib - slukker brandmanden

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet IV (10)
Ramasjang Mysteriet IV (10) Der er ballade hos Ramajetterne! Øvsts tablet er nemlig blevet stjålet. Men hvem kan være så fræk at stjæle fra en lufthavn? Fru Pudderkvast? Måske Danse Staffan? Eller måske er det en af de andre sædvanlige skurke fra Ramasjang. Kristian får hjælp af Milton til at fange skurken.

05:55  

Ernest & Celestine (21)
Ernest & Celestine (21)

06:10  

Sarah og And (6)
Sarah og And (6)

06:20  

Bamselægen - Blindtarmen (3)
Bamselægen - Blindtarmen (3) I dag kører Sandra ud i sin bamselance, for at hente Noah. Hans bamse-skilpadde, Pelle, har så ondt i maven, at han har været nødt til at ringe til Bamselægen. Hvad mon Pelle fejler?

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Sebastians Jul (5:24)
Sebastians Jul (5:24) Sne, masser af dyr og juletraditioner er det Sebastian bokser med, når han passer bondegården. Drillenissen er på spil, men Sebastian og musen Herkules skal nok sørge for en fantastisk jul for alle dyr på gården. I dag skal Sebastian fodre kaniner med grønkål, men to af dem er stukket af, så han må fange dem. Rævene får nogle døde kyllinger at spise. Dyrene skal jo også mærke, at det er Jul!

07:00  

Ramajetternes Jul (5:24)
Ramajetternes Jul (5:24) Selma har taget styringen i lufthavnen og hun udtænker en listig plan, der skal afsløre, hvem det er, der ødelægger tingene for Ramajetterne. Imens kæmper Øvst en hård kamp for at finde frem til adressen på den mystiske K. Rampus.

07:15  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:20  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:25  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

07:30  

Bluey
Bluey

07:40  

Motor Mille på maskintur (5)
Motor Mille på maskintur (5) Motor Mille elsker store maskiner, men hun har aldrig prøvet at køre en asfaltudlægger. Hun tager derfor ud for at møde Margit, der lægger asfalt med en stor maskine på larvefødder. Det skal vise sig ikke at være helt nemt at styre sådan en, så asfalten ligger jævnt på vejen. Så Motor Mille må øve sig.

07:55  

Paddington
Paddington

08:10  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:20  

Vidundervovsen Vaffel (11)
Vidundervovsen Vaffel (11)

08:30  

Sprinter Galore II - Æg (3)
Sprinter Galore II - Æg (3) Magnus skal være storebror, og for at vise, at han og Sprinter sagtens kan passe en baby, skal de passe et æg, mens Thomas og Kathrine er ude og kigge på barnevogn. Men det er åbenbart ikke lige sin sag at passe på sådan en lille størrelse ...

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

 
DR1

09:15  

Arkitektens sommerhus (1:6)
Arkitektens sommerhus (1:6) Norsk boligserie fra 2018. (Arkitektens hytte) Den norske arkitekt, Jon Haug, er en af de mest erfarne skabere af sommerhuse. Han har tegnet tusindvis af fritidshuse, som er tilpasset de norske fjelde. Mange bruger hans prisvindende og fleksible systemhuse som helårsboliger - blandt andet ham selv. Vi besøger ham i hans private hjem i Bygdøy for at se, hvordan han selv har indrettet sig og høre, hvor han henter inspiration i sit arbejde.

09:40  

Skru tiden tilbage - til 70'erne II (1:4)
Skru tiden tilbage - til 70'erne II (1:4) Smager vin bedre, når man laver den selv, og hvordan tænder man egentlig et fjernsyn uden en fjernbetjening? Bliver en rejecocktail til gourmet ved at tilsætte dåsemandariner, og er det der med sikkerhedsseler nu også så vigtigt? I dette afsnit af Skru tiden tilbage til 1970'erne er det familien Nissen Andersen fra Nim, der siger ja til at hoppe i fløjlsbukserne og de fodformede sko, når de flytter ind i datidens svar på kernefamiliens hedeste drøm - det rummelige parcelhus. Forældrene Dorthe og Joakim forestiller sig at livet i 70'erne var mere enkelt og frigjort, men er det nu også så enkelt for den travle børnefamilie at undvære deres vante, elektroniske underholdning - og hvem savner det mest? Og hvordan har frisindet det i 2017, når mor og far giver seksualundervisning i datidens børnehøjde - med højtlæsning af bogen "Sådan får man et barn" fra 1971? Vi tænder op under fonduen og finder de bedste diskodansetrin frem, når vi sammen med familien Nim Andersen skruer tiden tilbage til 1970'erne!

10:30  

Antikkrejlerne XXIII (11:25)
Antikkrejlerne XXIII (11:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

11:15  

Antikkrejlerne XXIII (12:25)
Antikkrejlerne XXIII (12:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2

09:00  

Anthonsen I - Den store sag
Anthonsen I - Den store sag Ove Sprogøe er Anthonsen: Privatdetektiven fra Valby - det danske svar på Sherlock Holmes og Philip Marlowe. Et indbrud i et kendt diamantfirma og en mystisk forsvinden leder Anthonsen på sporet af en veltilrettelagt forbrydelse. Sendt første gang 1984

10:10  

Med Gud mod Darwin (1:2)
Med Gud mod Darwin (1:2) For mere end 200 år siden blev Charles Darwin født. Og 50 år senere udkom hans banebrydende bog om arternes oprindelse. Siden har religiøse kræfter over hele verden - også i Danmark og Norden - viet deres liv til at bekæmpe Darwin og hans livsværk. Dokumentaren fortæller Darwins historie, og hvordan danskerne tog imod hans tanker. Den skildrer også danske og udenlandske religiøse fundamentalisters kamp mod videnskaben fra starten af århundredet til i dag. Tilrettelæggelse af Søs Hoffman. Sendt første gang 01.02.2009

10:50  

Arven efter Darwin (2:2)
Arven efter Darwin (2:2) For mere end 200 år siden blev Charles Darwin født. Og 50 år senere udkom hans banebrydende bog om arternes oprindelse. I den anden af to dokumentarer om den geniale videnskabsmand fortælles historien om, hvordan Darwins tanker om den stærkes overlevelse er blevet brugt, misbrugt og omgået i Danmark og resten af Norden. Både her og i hele verden er tankerne brugt til alt fra racehygiejne og geni-babyer til utopien om menneskets udødelighed. Tilrettelæggelse af Cathrine la Cour. Sendt første gang 08.02.2009

11:35  

Vidunderlige græske øer (2:6)
Vidunderlige græske øer (2:6) Britisk naturserie fra 2020. (Greek Islands with Julia Bradbury) Det siges, at Korfu er den mindst græske af de græske øer. Når man sejler ind til øen, mødes man af et imponerende syn. Bygningerne er smukke og meget imposante. Og de ser ret italienske ud. Tag med Julia Bradbury på opdagelsesrejse rundt på øen - fra dens mange kryddeributikker og signaturet Pastitsada til øens fire millioner oliventræer og den forladte landsby Peritheia, som er en tidslomme fra det 14. århundrede.

11:55  

Vidunderlige græske øer (3:6)
Vidunderlige græske øer (3:6) Britisk naturserie fra 2020. (Greek Islands with Julia Bradbury) Santorini er en af verdens mest berømte destinationer. Hvert år tiltrækkes næsten to millioner mennesker af øens flotte solnedgange. Men den populære ø er mere end det. Tag med Julia Bradbury på opdagelsesrejse rundt efter det skjulte Santorini - fra øens mange vandrestier og det højeste punkt byen Pyrgos - og til den lokale delikatesse lavet af hestebønner og ikke mindst fiskernes utrættelige kamp mod engangsplast.

TVR

09:00  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Kongeørn på harejagt
Vilde vidunderlige dyr: Kongeørn på harejagt Kongeørnen er en af verdens største fugle. Den har skarpe klør, gode øjne og er en mester i at jage i de jyske skove. På lang afstand ser den en hare, som den vil fange og spise. Kongeørnen går på vingerne.

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Eghjortens vilde våben
Vilde vidunderlige dyr: Eghjortens vilde våben Eghjorten er en kæmpestor bille, som har et ret vildt våben. Da en han-eghjort finder en hun-eghjort, som han vil parre sig med, bliver han udfordret af en anden han-eghjort. De to hanner kommer nu op at slås.

09:20  

Hemmelige dyr: Den fine fjer (1)
Hemmelige dyr: Den fine fjer (1) Liv på 8 år har fundet en flot og mystisk fjer under en bænk. Derfor har hun bedt Isabel komme til Haderslev for at hjælpe hende med at finde ud af, hvad det mon er for et hemmeligt dyr, der bor lige i nærheden.

09:35  

MikroMakkerne - Lever i lort
MikroMakkerne - Lever i lort MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag kigger Selma og Milton nærmere på små dyr, som lever i lort. Og så synger de deres hele egen lorte-rap.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Allosaurus var så høj som en stor bus og vejede som 100 førskolebørn tilsammen. Den havde dødbringende tænder, der var skæve. Hvis den tabte en tand, voksede der bare en ny ud.

09:46  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Dinosaurer beskyttede sig mod angreb på forskellige måder. Mange havde specielt designede kropsdele som forsvar. Ligesom rustning, skjolde og benpinde. Dette og meget mere fakta vil du finde ud af, hvis du ser Dinolaboratoriet!

09:50  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:07  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:15  

Mission Valhalla (8)
Mission Valhalla (8) Frejas Falkeham er forsvundet! Den magiske fjerham, der kan forvandle dig til og gøre dig i stand til at flyve som en falk. Det er ikke så godt, hvis den er faldet i de forkerte hænder. Tænk hvis en af de onde jætter brugte den til at snige sig in i Valhalla? Tordenguden Thor drager, sammen med den modige, jordiske helt Christian ud for at skaffe falkehammen tilbage. For Valhalla!

10:30  

Cirkusliv i savsmuld (5)
Cirkusliv i savsmuld (5) Cirkus mangler penge. Cirkusdirektøren reddes dog hjerteligt af Signe og Brasnik, som for et par af direktørens brugte underbukser, låner ham af deres ugeløn.

10:45  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at orangutangen er verdens klogeste dyr? Ta' med Lille Nørd op i trætoppene og se om det lykkes Anders og Katrine at finde ud af, hvor stærk orangutangen i virkeligheden er.

11:15  

Onkel Rejes Sørøvershow (2)
Onkel Rejes Sørøvershow (2) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Morgan, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens hår, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen og se om Morgan og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:40  

Skæg med bogstaver - H
Skæg med bogstaver - H Ta' med Hr. Skæg ud at lege, danse og synge i en verden af ord, magi og masser af skæg. I dag skal Hr. Skæg fodre bogstavet H, men det er stukket af, og han må have hjælp til at lede. Han skal også finde en ny ven til sin hemmelige vennebog.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2010 (15)
Bonderøven 2010 (15) Frank er vendt hjem fra Frankrig med rubinjetræer og hvidløg, der skal plantes ud. Kastaniegårdens kartofler skal hyppes, og både Johan og Theresa hjælper til. Og så har Frank fået en helt ny hest, som han forventer sig meget af. www.dr.dk/bonderoeven

12:15  

Bonderøven 2010 (14)
Bonderøven 2010 (14) Frank er taget sydpå med sin gode ven Claude, der har et hus i en lille landsby i Frankrig. Der skal fyres op i den gamle ovn og bages hjemmelavet pizza på fransk. Frank besøger en ældre dame, der laver verdens bedste gedeost, og den nye hvælving i Claudes hus skal færdiggøres. Theresa vil på det lokale marked, så Frank er nødt til at tage med. www.dr.dk/bonderoeven

12:45  

Nak & Æd - en flodhest i Zambia - Redux (8:8)
Nak & Æd - en flodhest i Zambia - Redux (8:8) Denne version er ca. 15 min længere end den oprindelige af "Nak & Æd - en flodhest i Zambia" sendt i sæson 9. De to venner er i Zambia. Her skal Jørgen og Nikolaj have et gigantisk dyr på kornet, det største de nogensinde er gået efter. En flodhest. Men det er ikke uden tøven at de går på jagt, for er det overhovedet i orden at skyde det store dyr, og hvad gør man med alt det kød, hvis det lykkes? Der er meget at tænke over. Ikke mindst fordi alternativet er en abe med meget blå boller.

13:45  

Gintberg på kanten af kulturen: Ribe (3:6)
Gintberg på kanten af kulturen: Ribe (3:6) Oplevelserne står i kø i sydjyske Ribe, når Jan Gintberg er i hælene på Allan, som giver den gas med lirekassen om dagen og skifter til fuldt vægter-kostume og morgenstjerne, når mørket falder på. Oldermand Steen kæmper for at få storken tilbage til byen - indtil videre uden synderligt held. Og så får et dørslag en ufrivillig stor rolle, da Gintberg er med backstage på Teater Drakomir, som opfører et stykke polsk absurd-teater. Ja, det var polsk absurd-teater!

14:15  

Hammerslag 2017 (13)
Hammerslag 2017 (13) Udsigt udsigt udsigt - Hammerslag ser i aften nærmere på, hvad havudsigt koster i Østjylland. Vi starter i de høje luftlag, hvor hold øst og vest skal gætte prisen på en penthouse-lejlighed i Ceres Byen med panoramaudsigt over hele Aarhus. Herfra går turen ca. 20 km. nordpå til forstaden Segalt, hvor det gælder en villa med et flot view over Aarhusbugten og Kalø Vig. Til sidst skal vi til det naturskønne sommerhusområde Boeslum Bakker ved Ebeltoft, hvor finalen skal udkæmpes i et sommerhus, der både har havudsigt mod øst og vest. Vært: Christian Degn

DR2

12:20  

Ingeniørkunstens katastrofer - Togulykkerne ved Clapham Junction og Ankara
Ingeniørkunstens katastrofer - Togulykkerne ved Clapham Junction og Ankara Britisk dokumentarserie fra 2019. (Disasters Engineered) Tjernobyl, Challenger, Hindenburg, Deepwater Horizon. Navne, som vi ikke husker for de enorme ingeniørbedrifter, som de i starten var - men for de frygtelige ulykker, som de blev. Denne serie udforsker historierne bag verdens største ingeniørtekniske katastrofer. Hvorfor sank Titanic? Hvordan kunne hundredtusindvis af mennesker blive forgiftet i Bhopal i Indien? Og hvad kan vi lære af disse forfærdelige fadæser?

13:05  

USA og Mexico: En rejse langs grænsen (1:2)
USA og Mexico: En rejse langs grænsen (1:2) Britisk dokumentarserie fra 2020. (Sue Perkins: Along the US-Mexico Border) Græsen mellem USA og Mexico er en af verdens mest omstridte. Fra nyheder hører vi om migranter, mord, narkokarteller og muren, der deler de to lande. Sue Perkins tager på en 3000 km lang tur fra Stillehavet til Den Mexicanske Golf for at finde ud af, hvordan livet leves på begge sider af grænsen. En tur, der byder på triumfer og tragedier, hjerteskærende hårde liv og en endeløs række af overraskelser.

14:05  

Charité - Et hospital i krig (1:6)
Charité - Et hospital i krig (1:6) Tysk dramaserie fra 2019. (Charité) Berlin, 1943. På hospitalet Charité består den højgravide Anni sin lægeeksamen under den berømte kirurg Ferdinand Sauerbruch. Anni og hendes mand, Artur, der er læge på børneafdelingen, opfattes som ariske forbilleder - unge og raske og tro mod partilinjen. Men det unge pars liv bliver pludselig mere kompliceret, da Annis krigstraumatiserede bror flytter ind hos dem i deres hospitalsbolig.

TVR

12:00  

Vilde venner II (2)
Vilde venner II (2) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Sigurd og Alma, der har vagten i klubhuset. De skal rense en snorkelsti i Øresund, flytte gårdens får og så skal de se om de kan redde en due, der er kommet slemt til skade.

12:20  

Sovedyr på eventyr II (7) - Marla og Frølårs beskidte historie
Sovedyr på eventyr II (7) - Marla og Frølårs beskidte historie Rosa besøger Penny og sammen finder de på et eventyr om Pennys sovedyr Marla. Hun er en gris, som ikke har noget i mod at blive griset til, og som tit deler sin mad med andre. Penny er selv vild med at lave mad. Hun har både legetøjskøkken og masser af forklæder på værelset. Så i eventyret er grisen Marla en kok, der søger job på en fin restaurant. Den er ejet af den fine overchefkok Jacques Frølår, der ikke tåler det mindste griseri i sin restaurant. Spørgsmålet er om Marla kan klare Frølårs tre opgaver og få job som kok uden at svine?

12:40  

Ramajetterne III (8)
Ramajetterne III (8) Kåre og Emil fra Store Nørd lander i Ramasjang Lufthavn. Men der opstår kaos, da Flummer styrter ind i Øvsts velkomstkage. Ramajetterne får travlt med oprydningen, men pludselig lyder en alarm fra bagagesorteringen, og nye uheld truer Nørdernes besøg.

12:56  

John Dillermand (2)
John Dillermand (2) Tænk hvis du havde verdens længste diller! Det har John. Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb skal de sporty tøser fra Rainbow Racers kæmpe imod de bebrillede, selebærende Computernørderne. Der bliver fuld fart frem, når turen går ned ad Striben, ud på Specialbanen i Odder Sygehus' gamle og uhyggelige operationsafsnit og rundt på Ramasjang Rally Ringen. Det hurtigste hold kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne.

13:25  

Op og hop (1)
Op og hop (1) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Onkel Reje, der laver sørøverleg.

13:35  

Oda Omvendt (6)
Oda Omvendt (6)

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (25)
Superhelten Sprinter Galore (25)

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (26)
Superhelten Sprinter Galore (26)

14:00  

Monster Buster
Monster Buster Sonja er rigtigt træt af det dumme fantasi-monster, der skræmmer hende ude på toilettet. Heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta og hjælper hende med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

14:15  

Onkel Rejes Heavyband (8)
Onkel Rejes Heavyband (8) Onkel Rejes Heavyband beslutter sig for, at de 99.000 kr. fra bankrøveriet skal bruges til røgbomber, fontæner og ild, der sprutter, så de kan lave et mega heavy sceneshow til Heavy-MGP. Så turen går til Onkel Rejes egen onkel Onkel Bum, der sælger den slags. Desværre ligger hans butik i den farlige ende af byen.

14:30  

Motor Mille og uniformerne - Livredder (4)
Motor Mille og uniformerne - Livredder (4) Motor Mille fortæller om dengang hun fik lov til at komme med en livredder på arbejde, og hendes evner til at reagere hurtigt blev sat på prøve. Motor Mille får lov til at se hvordan en livredder hver dag hjælper andre mennesker på stranden, og holder øje med at ingen er i fare. Hun bliver trænet i at hjælpe til, hvis nogen skulle være ved at drukne, og det viser sig, at hun er ret god til det.

14:50  

Sprinter Galore III - Udklædning (9)
Sprinter Galore III - Udklædning (9) Der er udklædningsdag i Magnus' klasse, og Sprinter ser det som en oplagt mulighed for at snige sig med i skole - på en måde er han jo klædt ud i forvejen og vil ikke vække opsigt. Men ægte superheltekræfter er åbenbart sværere at skjule end som så ...

DR1

15:00  

Kender Du Typen? - Med blomstereng og babyrytmik
Kender Du Typen? - Med blomstereng og babyrytmik Hvem er det, der har holdt barselsorlov i sit sommerhus, som har skiftet sin Alfa Romeo ud med en el-bil og som slider en telefon op om året? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger et smukt beliggende sommerhus i Kikhavn tæt på Hundested. Vært: Anna Lin

15:35  

Dommer John Deed (12)
Dommer John Deed (12) Engelsk dramaserie fra 2003. (Judge John Deed) Et parlamentsmedlem, Alan Roxborough, anklages for mordforsøg på sin elsker. John Deed bliver dommer i sagen, der hurtigt tager en drejning. Roxborough efterforskede mistænkelige dødsfald i våbenindustrien, og Deeds ven, politimanden Row, antyder, at politikeren er offer for en sammensværgelse, der skal lukke munden på ham.

17:05  

Jordemoderen IX (10:10)
Jordemoderen IX (10:10) Engelsk dramaserie fra 2020. (Call the Midwife) Nonnatus House får besked om, at kommunen vil beskære stedets bevillinger. Søster Julienne beslutter at tage sagen i egen hånd, men er det muligt at få kommunen til at ændre beslutningen?

DR2

15:00  

Charité - Et hospital i krig (2:6)
Charité - Et hospital i krig (2:6) Tysk dramaserie fra 2019. (Charité) Anni nedkommer med en pige, men fødslen er tæt på at koste både mor og barn livet. Efter fødslen havner Anni på stue med en prominent patient, nemlig propagandaminister Goebbels' hustru, Magda. Politisk er de ansatte på hospitalet delt, og da en ung patient viser sig at have et flyveblad fra en modstandsgruppe i lommen, er de ikke enige, om han skal angives.

15:50  

Den danske kejserinde
Den danske kejserinde Dansk program fra2006 Dagmar, prinsessen fra Danmark. Hun var født som dansk prinsesse men blev kejserinde i Rusland. Da den russiske revolution kom, stod hun midt i katastrofen, mens verden brasede sammen omkring hende. Hun mistede mere end de fleste: Hendes søn - den sidste zar - og hendes fem børnebørn blev myrdet. En tragedie hun nægtede at se i øjnene. Sendt første gang 16.09.06

16:30  

Mellem 2 verdenskrige - Det store krak
Mellem 2 verdenskrige - Det store krak Det var den største bankskandale i Danmarks historie, og ligesom i dag, hvor landet også rystes af finansskandaler, så truede Landmandsbankens krak i 1922 med at styrte hele det danske samfund i grus. Statsmagten måtte gribe hårdt ind i denne skandale der også var en fejde mellem to af landets rigeste mænd. Tilrettelæggelse: Lone Leegaard. Sendt første gang 28.09.08

17:10  

Mine bedsteforældres krig (1:4)
Mine bedsteforældres krig (1:4) Britisk dokumentarserie fra 2019. (My Grandparents' War) Fire britiske berømtheder udforsker deres bedsteforældres ekstraordinære krigshistorier. Denne gang tager skuespiller Mark Rylance til Hongkong for at undersøge historien om sin bedstefar Osmond Skinner, der tilbragte næsten fire år som japansk krigsfange under 2. verdenskrig.

TVR

15:05  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:15  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:59  

Simon III
Simon III

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:25  

Paw Patrol V
Paw Patrol V Tegnefilm med dansk tale Vovserne redder sommerfuglene + Vovserne redder en underjordisk kylling

16:50  

Albi (5)
Albi (5)

16:56  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis Julen står for døren, og det bliver fejret med julefis i hytten hos Onkel Reje og Brille med juleheavy og kreative til-og-fra-kort. Onkel Reje har taget et lommeakvarium med samt sin store samling af røde pølser, heriblandt en dynamitpølse og en ægte blodpølse. Medvirkende: Mads Geertsen og Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

17:00  

Nissernes Ø (5:24)
Nissernes Ø (5:24) Nu er Sukkermøllen indflytningsklar, og Nissebanden skal i gang med sin store opgave: at finde Santa, så Lunte kan se, om Santa er selveste julemanden. Pyt, Jo Jo og Fígur tager af sted, kommer helt ind til byen, hvor det viser sig at Fornøje-Frederiks frisør er barber! Stakkels Junior - han har det ikke nemt med piger. Til gengæld har han fanget Julemandens brevand - den skal smage! Medvirkende: Flemming Jensen, Niels Olsen, Jesper Christensen, Søren Pilmark, Jesper Klein, Christoffer Bro, Mick Øgendahl, Trine Gadeberg, Pia Rosenbaum, Roger Matthiesen og mange flere. Manuskript og instruktion: Flemming Jensen Sendt første gang 2003

17:30  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis

17:35  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:45  

Stop! (1)
Stop! (1) Klara vil være sørøver i børnehaven i dag, men hendes forældre tvinger hende til at have sit almindelige tøj på. Det vil Sørøver-Klara ikke finde sig i.

17:50  

Trex
Trex Trex har fået tandpine, så Simon må tage med sin gigantiske dinosaur til byens eneste dyrlæge Hugo. Da dyrlægen finder et hul i Trex' tand, ender det med, at det ikke bare er Trex, der har ondt.

17:55  

Trex
Trex Simon venter på, at hans yndlingsblad skal komme med posten. Desværre er Simons postbud, Snotty Kuvertsen temmelig tyvagtig, så Simon må sammen med Trex tage kampen op og stjæle bladet tilbage.

DR1

18:00  

Julehjertets hemmelighed (5:24)
Julehjertets hemmelighed (5:24) Dansk familiejulekalender fra 2022. Stuepigen Fie anklager Karen og Rasmus for at udøve sort magi og være skyld i ulykkerne på herregården. Men Marie Louise kommer dem til undsætning, så Fie bliver fyret for at sprede usandheder. Karen og Rumle tager ud til Skovkonen for at reparere julehjertet, så de kan ophæve forbandelsen og redde herregården. Men det er ikke så nemt, som de havde håbet. Medvirkende: Karla Larsen Moltsen, Thea Sofie Lundbak, Isa Thorlacius, Maximillian Henriques Hale, Mia Lyhne, Esben Dalgaard, Lise Baastrup, Vigga Bro, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink Madsen, Niels Martin Eriksen m.fl. Efter idé af: Thomas Glud og Mia Marie Borup. Instruktør: Poul Berg. Manuskript: Poul Berg og Jesper Nicolaj Christiansen. Fotograf: Bastian Schiøtt. Production design: Thomas Greve. Komponist: Nicklas Schmidt. Produktion: Mastiff Fiktion for DR med støtte fra FilmFyn.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

FIFA VM 2022: Før kampen Brasilien - Sydkorea
FIFA VM 2022: Før kampen Brasilien - Sydkorea VM-studiet går tæt på dagens kampe ved VM i Qatar og har sidste nyt fra den danske lejr. Josefine Høgh er vært i godt selskab med eksperter og fans i Folkehuset Absalon.

20:00  

FIFA VM 2022: Ottendedelsfinale, direkte
FIFA VM 2022: Ottendedelsfinale, direkte

20:45  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

20:55  

FIFA VM 2022: Ottendedelsfinale, direkte
FIFA VM 2022: Ottendedelsfinale, direkte

DR2

18:00  

Weekendtur til München
Weekendtur til München Britisk dokumentarserie fra 2022. (Weekend Breaks with Gregg Wallace) Kastanjefester, klokkespil og kringler. Tag med Gregg Wallace til München for at opleve, hvordan den bayerske hovedstad har formet den tyske nation. I løbet af tre dage mæsker han sig gennem bjerge af svinekød, besøger ikoniske ølhaller og køber sit helt eget par lederhosen.

18:45  

Weekendtur til York
Weekendtur til York Britisk dokumentarserie fra 2022. (Weekend Breaks with Gregg Wallace) Minister-katedralen, markeder og middelaldergader. Tag med Gregg Wallace til den nordengelske by York. I løbet af tre dage udforsker han næsten 2000 års historie fyldt med vikinger, romere og Tudor-konger - og nyder en menu med en af sine yndlingsingredienser, rabarber.

19:30  

Julehjertets hemmelighed (5:24)
Julehjertets hemmelighed (5:24) Dansk familiejulekalender fra 2022. Stuepigen Fie anklager Karen og Rasmus for at udøve sort magi og være skyld i ulykkerne på herregården. Men Marie Louise kommer dem til undsætning, så Fie bliver fyret for at sprede usandheder. Karen og Rumle tager ud til Skovkonen for at reparere julehjertet, så de kan ophæve forbandelsen og redde herregården. Men det er ikke så nemt, som de havde håbet. Medvirkende: Karla Larsen Moltsen, Thea Sofie Lundbak, Isa Thorlacius, Maximillian Henriques Hale, Mia Lyhne, Esben Dalgaard, Lise Baastrup, Vigga Bro, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink Madsen, Niels Martin Eriksen m.fl. Efter idé af: Thomas Glud og Mia Marie Borup. Instruktør: Poul Berg. Manuskript: Poul Berg og Jesper Nicolaj Christiansen. Fotograf: Bastian Schiøtt. Production design: Thomas Greve. Komponist: Nicklas Schmidt. Produktion: Mastiff Fiktion for DR med støtte fra FilmFyn.

20:00  

Filmperler: Jægerne
Filmperler: Jægerne Svensk krimi fra 1996. (Jägarna) Storbypolitimanden Erik Bäckström flytter tilbage til hjemstavnen, hvor han bliver modtaget som en helt. Den retskafne politimand får straks færten af en lokal skandale, og da han går i gang med opklaringen, forsvinder enhver form for velvilje fra de lokale. Efter en alvorlig forbrydelse bliver det klart, at Bäckström selv kan blive næste offer, hvis han fortsætter efterforskningen. Medvirkende: Rolf Lassgård, Lennart Jähkel, Jarmo Mäkinen m.fl. Instruktion: Kjell Sundvall.

TVR

18:00  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Da McFælde og hans håndlangere forsøger at fange en surikat, ender de med at udgrave og ødelægge hele deres levested. Nu må Petronix-redderne redde surikaternes levested, så de kan komme hjem igen.

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:45  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

19:00  

Svampebob Firkant VIII (4)
Svampebob Firkant VIII (4)

19:25  

Bedst & Bedster
Bedst & Bedster Bedster maler et portræt af Bedst til en kommende kunstudstilling. Til hans store forfærdelse ligner det ham overhovedet ikke. Da Bedst ved et uheld ødelægger Bedsters kunstværk, skyder han skylden på en kylling. Nyheden om vandalkyllingen spreder sig i byen. Tager Bedst endeligt skylden for at have ødelagt maleriet eller lader han en uskyldig kylling tage skraldet for ham?

19:35  

Wild Kratts III (3)
Wild Kratts III (3)

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:50  

FIFA VM 2022: Efter kampen Brasilien - Sydkorea
FIFA VM 2022: Efter kampen Brasilien - Sydkorea VM-studiet går tæt på dagens kampe ved VM i Qatar og har sidste nyt fra den danske lejr. Josefine Høgh er vært i godt selskab med eksperter og fans i Folkehuset Absalon.

22:30  

Professor T: En morders dna
Professor T: En morders dna Britisk krimiserie fra 2022. En bager findes myrdet efter at have modtaget dødstrusler. Professor T hjælper med at efterforske sagen. Snart må han spørge sig selv, om visse personer er prædisponerede af deres baggrund eller genetiske arv for at begå forbrydelser.

23:20  

Det skjulte: Mordet i dalen (4:6)
Det skjulte: Mordet i dalen (4:6) Britisk krimiserie fra 2021. (Hidden) Cadi beslutter sig for at fokusere på den ene ting, hun ved, hun er god til - nemlig arbejdet. Hun fortæller Vaughan om sit nye job. Men er hun begyndt at fortryde? Samtidig opfører Sion sig mere og mere desperat. Det får konsekvenser.

DR2

21:55  

Explainer - Hvad er en dronningerunde?
Explainer - Hvad er en dronningerunde? Folketingsvalg kan også betyde dronningerunde. For hvis en regering går af, får dronningen besøg fra Christiansborg. Men hvad går en dronningerunde ud på?

22:30  

Jul på Vesterbro (5:24)
Jul på Vesterbro (5:24) - med Anders Matthesen. Arne skal vurdere Dannys hjemlige forhold, men der er da ikke noget i vejen med kaptajnens domicil?! Eller.... Sendt første gang 5.12.03.

22:45  

Børnene på Blågårdsplads
Børnene på Blågårdsplads Dansk dokumentar fra 2019 (Ulveland) Kom helt tæt på de børn og unge, der vokser op i det berygtede, multikulturelle kvarter omkring Blågårds Plads i København. Instruktør Olivia Chamby-Rus har gennem tre år haft en unik adgang til områdets børn og indfanget livet, som det ser ud gennem deres øjne. Resultatet er en poetisk film om barndommen, overgangen til voksenlivet, og om at finde sin plads i verden.

23:55  

Troldspejlet special (8:10)
Troldspejlet special (8:10) Spider-Man må siges at holde sig godt - han er stadig teenager, selvom han har eksisteret i 60 år. Faktisk er han overalt og i så mange versioner, at der nærmest er en Spider-Man for enhver smag og aldersgruppe. Men hvem er han egentlig - og hvordan kan han holde sig på toppen, selvom han nærmer sig pensionsalderen? Det undersøger Jakob Stegelmann i denne Troldspejlet Special om Edderkoppen - The Amazing Spider-Man.

TVR
DR1

00:20  

På vildspor i ødemarken (5:6)
På vildspor i ødemarken (5:6) Norsk naturserie fra 2022. (Med Monsen på villspor) Jonis drømmer om at blive en naturens mand, men han hader at være kold og våd. Så turen bliver ekstra udfordrende, da det aldrig holder op med at regne.

01:20  

Taggart: Dræberfilosofien (1:3)
Taggart: Dræberfilosofien (1:3) Skotsk krimiserie fra 1987. (Taggart: The Killing Philosophy) Glasgow-detektiven Taggart efterforsker en række brutale voldtægtsforsøg, der kulminerer i et kvindemord begået med armbrøst. Jim Taggart: Mark McManus. Peter Livingstone: Neil Duncan. Kim: Sheila Grier. Instruktion: Haldane Duncan.

02:20  

Antikkrejlerne XXIII (7:25)
Antikkrejlerne XXIII (7:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

03:10  

Antikkrejlerne XXIII (8:25)
Antikkrejlerne XXIII (8:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

03:55  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

DR2

00:25  

Det fantastiske Italien II (1:3)
Det fantastiske Italien II (1:3) Britisk dokumentar 2013. (Italy Unpacked) Den britiske kunstkritiker Andrew Graham-Dixon og den italienske kok Giorgio Locatelli udforsker de forskellige italienske regioner og deler generøst ud af deres viden om landets rige kultur og regionale køkkener. Sammen ser de på landskaber, kunst, både gamle mesterværker og nyere samtidskunst og madkultur.

01:25  

De svenske modstandshelte (1:2) - Smuglingen
De svenske modstandshelte (1:2) - Smuglingen Svensk dokumentarserie fra 2020. (Hitlers dödsdömda svenskar) De risikerede deres liv for sandheden. Under 2. verdenskrig finder fem svenske forretningsmænd modet til at advare verden om udryddelsen af Europas jøder. I dobbeltbundede kufferter smugler de tusindvis af dokumenter og billeder ud af Polen, der vidner om et igangværende massemord. Nu ved verden, hvad der sker, men vil nogen lytte til deres budskab?

02:15  

Søstre bag tremmer
Søstre bag tremmer Svensk dokumentar fra 2016. (Prison Sisters) Sara og Najibeh er i livsfare efter at have afsonet en dom for utroskab i et afghansk fængsel. For at redde sin ære i den lille landsby planlægger Saras onkel at dræbe hende. Det lykkes Sara at flygte til Sverige og søge asyl, mens Najibeh bliver tilbage. Der begynder at gå rygter om, at Najibeh er blevet stenet til døde, og Sara og instruktøren Nima Sarvestani tager til Afghanistan for at finde sandheden om Najibehs skæbne.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, NRAABY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1205190331